Rapid Link și Garda de Reciclare – o viață nouă a pneurilor uzate!

Mai mult de 1.5 miliarde de cauciucuri ajung în fiecare an la gropile de gunoi. Anvelopelele uzate constituie unele dintre cele mai problematice deşeuri, în principal din cauza volumului mare de producţie şi a durabilităţii lor.

În timp ce întreg globul se confruntă cu problema reciclării deşeurilor, Garda de Reciclare a găsit o soluție pentru Republica Moldova. Inițiativa susținută și de compania Rapid Link, care a contribuit la recordul ecologic, eliberând deșeurile neutilizate în susținerea crearii primei fabrici eco de reutilizare a pneurilor.
Garda de Reciclare și-a propus să extragă petrol sintetic din anvelope uzate, iar agenții economici sunt îndemnați să aducă anvelopele spre reciclare, și pentru grija față de mediu, vor fi răsplătiți simbolic cu un litru de combustibil.

Rapid Link, fiind susținătorul proiectelor ecologice, și-a asumat responsabilitatea să reducă emisiile poluante, prin semnarea unei convenții de colaborare, care ar exclude din circuitul social anvelopele uzate.

”Prin susținerea acestui proiect, vrem să încurajăm companiile din Moldova să se implice direct în initiative propusă de Garda de Reciclare din Moldova, doar împreună putem contribui direct la ecologizarea orașului, a țării. În plus, cred că este important ca noi, companiile private, să susținem practica voluntariatului în rândul agenților economici, fiind un exercițiu ideal, care formează conștiința noastă civică” susține Victor Baciu, director general al companiei Rapid Link, unul din suporterii Gărzii de Reciclare.

Rapid Link, fiind o companie expert în domeniul telecomunicațiilor și a tehnologiilor informaționale, planifică în viitorul apropiat să se debaraseze de deșeurile electrice și electronice, pentru a contribui în continuare la susținerea și promovarea campaniilor ecologice.