Doctor Web este un producător rus de produse antivirus pentru protecția informațiilor sub marca Dr.Web. Produsele Dr.Web sunt dezvoltate din 1992. Acesta este unul dintre primele antivirusuri din lume.
Doctor Web are peste 26 de ani de cercetare în domeniul malware și este capabil să anticipeze evoluția programelor malware.
Toate drepturile asupra tehnologiilor antivirus Dr.Web aparțin Doctor Web. Aceasta este una dintre puținele companii care au propriul motor antivirus, tehnologii pentru detectarea și tratarea programelor malware.
Compania este un jucător cheie pe piața rusă de software pentru nevoile de bază ale afacerii – securitatea informațiilor. Sistemul de protecție antivirus Dr.Web permite sistemelor de informații ale clienților noștri să contracareze în mod eficient orice amenințări, chiar necunoscute.
Linia de produse Doctor Web are tot ce ai nevoie pentru a construi un sistem complet de protecție antivirus în companii de toate dimensiunile și în orice ramură a activității economice. Produsele Dr.Web vă permit să limitați toate căile de penetrare a tuturor tipurilor de obiecte rău intenționate în rețeaua corporativă și dispozitivele protejate și să minimizați riscul de infecții. Acestea nu numai că protejează, dar, de asemenea, asigură respectarea strictă a politicilor de securitate pe toate dispozitivele de computer pe care sunt instalate. Nu există componente redundante și nerevendicate în ele – totul este doar cel mai necesar. De asemenea, le lipsește funcționalitatea nesigură, dar la modă din punct de vedere al marketingului, funcționalitate prezentă în produsele antivirus ale concurenților Dr.Web.
Doctor Web a fost prima companie care a oferit un model inovator de utilizare a antivirusului ca serviciu pe piața rusă și până în prezent continuă să fie principalul jucător pe piața rusă a serviciilor de securitate Internet pentru furnizorii de servicii IT.
Obiectivul strategic al companiei, spre care sunt vizați toți angajații, este de a crea cele mai bune instrumente de protecție antivirus care îndeplinesc toate cerințele moderne pentru această clasă de programe, precum și de a dezvolta noi soluții tehnologice care să permită utilizatorilor să întâmpine pe deplin orice fel de amenințare computerizată.

Soluțiile Dr.Web au certificate în conformitate cu FSTEC din Rusia, FSB din Rusia și Ministerul Apărării din Rusia.

Soluțiile certificate Dr.Web sunt utilizate:
• în organizații cu cerințe de securitate ridicate;
• protejarea datelor din sistemele care prelucrează informațiile care conțin informații care constituie un secret de stat;
• pentru a proteja sistemele de informații de stat (SIG / MIS) până la și inclusiv clasa de securitate 1;
• să asigure până la 1 nivel de securitate a datelor cu caracter personal în sistemele de informații;
• pentru a asigura protecția obiectelor KII până la cea mai înaltă categorie.

Soluțiile Dr.Web sunt evaluate în funcție de cerințele maxime posibile pentru soluțiile antivirus, inclusiv verificarea absenței capacităților nedocumentate.
Soluțiile Dr.Web se află în Registrul unificat al programelor ruse pentru computere electronice și baze de date.
Produsele Dr.Web sunt compatibile cu sistemele de operare ruse MSVS, Alt Linux, Astra Linux, ROSA, Red OS 7.1 Murom, R-Patforma, Elbrus-D, Elbrus-8.32, etc. și cu dispozitivele bazate pe procesorul rus Baikal-T1 “.
Clienții noștri sunt protejați de riscurile la care sunt expuși utilizatorii SZI străini:
• refuzuri la furnizarea de software;
• refuzuri de a primi actualizări ale software-ului achiziționat anterior;
• refuzul accesului la servicii cloud și online – până la pierderea completă a informațiilor stocate acolo;
• refuzuri de a primi suport tehnic;
• nerambursare – pentru software plătit anterior sau abonament pe termen lung la un serviciu online;
• refuzuri de a prelungi perioada de utilizare a software-ului.
Certificatele de stat și premiile, precum și geografia utilizatorilor Dr.Web mărturisesc calitatea înaltă a produselor create de programatori rusi talentați.