Pentru a vă asigura cu un generator de înaltă calitate care să se ocupe de toate problemele rapid și fără întreruperi , vă îndemnăm să țineți cont de unele sfaturi utile, care vă vor ajuta să alegeți un generator potrivit.
- Modul de alimentare. Generatoarele de curent electric pot avea motoare care funcțioanează pe:
– motorină , care se pornesc mai ușor chiar și la temperaturi scăzute, posedă o durată de lucru mai mare
– benzină, care deține un motor mai silențios, sunt mai mici ca dimensiuni si au un preț relativ mai mic.
- Tensiunea furnizată. Pentru a potrivi tensiunea generatotului cu cerințele dvs. este nevoie să alegeți un generator electric monofazat de 230 Volți, fie unul trifazat de 400 Volți și 230 Volți. Diferența dintre cele două constă în faptul că cel trifazat nu va furniza întreaga lui putere pe o singură fază ( un singur circuit) ci o va împărți în trei faze. Pe când cel monofazat își centrează întreaga tensiune pe o singură fază (un singur circuit).
- Puterea generatorului. Este caracteristica cea mai importantă care trebuie să fie luată în calcul când alegeți un generator de curent electric. Puterea generatorului se determină în funcție de tipul consumatorului și puterea acestuia. După tipul de consumator distingem:
– Consumatori inductivi– frigider, hidrofor, motor electric, mașina de spălat rufe, pompă de apă, aer condiționat și altele. Recomandare: capacitatea genratorului să fie mai mare de două ori decât capacitatea unui consumator inductiv.
– Consumatori rezistivi – calorifere electrice, radio, televizoare, cuptor electric, becuri cu filament și altele.
- Sistemul de pornire. De acest aspect depinde prețul generatorului. În această gamă puteți alege între cele cu pornire manuală (cu cheia), sau prin tragerea unei sfori, (cele din urmă având un preț mai mic). Deasemenea puteți găsi și generatoare cu pornire automată, care sunt legate direct de rețeaua electrică, acestea funcționează în cazul în care se înregistrează o pană de curent electric prin pornire automată, oprindu-se într-un mod asemănănător când pana de curent dispare.
- Regimul de lucru. Privind timpul de folosire a generatorului, este necesar să ne determinăm pentru cât timp aveți nevoie ca acesta să funcționeze. Astfel, pentru a utiliza un generator timp de 8-10 ore pe zi, recomandăm un generator pe benzină. În cazul în care regimul de lucru depășește 10 ore, se recomandă un generator pe motorină, care deși are un cost mai mare, posedă un consum mai redus de combustibil.
- Carcasa. Acest aspect depinde de locul amplasării generatorului. Respectiv, dacă generatorul este destinat unei funcționări exterioare, atunci carcasa joacă un rol primordial, aceasta va asigura protecția contra factorilor mediului. Pentru asemenea destinații recomandăm generatoare cu motor pe motorină, care deține o carcasă sigură din fier.
Rapid Link Generators vă oferă soluția perfectă pentru Dvs.
Olesea Postolachi/ Rapid Link
Comenteaza